• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar jouw kracht. Die helpt je de balans herstellen, zodat je opnieuw in harmonie bent met jezelf. Elke mens is anders, daarom stemmen we tijdens het eerste contact wensen en behandelmogelijkheden op elkaar af. Op verschillende wijzen maken we gebruik van de helende kracht van de natuur. 

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van de zelfhelende kracht van het lichaam. Als we om ons heen kijken, zien we dat de natuur ook het vermogen heeft zichzelf te herstellen. Zieke dieren in de vrije natuur, vinden zelf-genezende kruiden; zij reinigen hun lichaam door te vasten.

Hippocrates is de grondlegger van de moderne en wetenschappelijke geneeskunde. Hij leefde van 460 tot 377 v. Chr. en legde de basis voor de zogenoemde humorale therapie. Hij ging ervan uit dat voor gezondheid een evenwichtige samenstelling van de lichaamsvochten (humores) nodig is. Behandelingsmethoden waren erop gericht deze lichaamsvochten in balans te brengen. Reinigen, vasten, de juiste voeding, lichaamsbeweging, het liefst in de buitenlucht, kruiden, meditatie en bewustwording waren onmisbaar bij het behandelen van lichamelijke klachten. Deze behandelmethodes zijn nog steeds van grote waarde en worden bij de natuurgeneeskunde nog steeds gebruikt. 

De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat een volledige genezing (fysiek, emotioneel en spiritueel) alleen mogelijk is als de cliënt ook inzicht heeft in de oorzaak van de klachten en zo een actieve rol kan spelen bij het genezingsproces, bijvoorbeeld door het wegnemen van de oorzaken.

 

Voeding

Voeding is de basis van onze gezondheid. Je voedt je met eten en drinken. Dat kan vullend of voedend zijn. Stilstaan bij je voedingspatroon helpt om inzicht te krijgen in je gezondheid en op welke wijze je je gezonder en vitaler kunt voelen. Veel voedingsmiddelen, denk aan ongeraffineerde producten (suiker, vlees, alcohol) belasten je gezondheid. Ze vragen energie in plaats van dat ze energie geven. Bij klachten wordt gekeken welke voedingsmiddelen het meest passend voor je zijn en welke je beter kan weglaten uit je voedingspatroon.

 

Kruiden

Kruidentherapie, ook wel fytotherapie (behandelen met planten) genoemd, staat voor het behandelen van gezondheidsklachten met plantaardige middelen. Kruiden dragen de helende kracht van de natuur in zich.  Bij diverse klachten kan een kruid worden geadviseerd om het zelf-genezend vermogen van het lichaam te ondersteunen.